نوار نقاله از جمله تجهیزاتی است که در تمامی صنایع، کاربرد ویژه ای دارد. برای مثال در خط تولید کارخانه، در فرودگاه برای جابجایی چمدان ها، معادن و… از نوار نقاله استفاده می شود. زمانی که دستگاه روشن شده و تسمه ها به حرکت در می آیند، حرکت وسایل و کالاها به سمت جلو آغاز می شود. حرکت تسمه ها توسط رولیک (Roller) هدایت می گردد. در نوار نقاله، وقتی تسمه ها به انتهای نوار می رسند، از قسمت زیرین نوار به نقطه اولیه برمی گردند. به این معنا که حرکت رفت و برگشتی دارند. در نتیجه برای بهبود این حرکت، باید از رولیک رفت و برگشت استفاده شود. در حال حاضر برندهای بسیار زیادی در بازار وجود دارد که انواع رولیک را طراحی و تولید می کنند.
اما با توجه به کارایی بسیار حساس این تجهیزات، حتما باید به سراغ برندهای معتبر و باکیفیت بروید تا از یک سو بهترین کارایی را از رولیک دریافت نموده و از سویی دیگر طول عمر مفید آن ها طولانی باشد. شرکت پارس رولیک با استفاده از متریال درجه یک، اقدام به تولید رولیک های رفت و برگشت نموده و از سویی دیگر برای شما عزیزان، نصب، راه اندازی و خدمات پس از فروش را در نظر گرفته است.
چنانچه قصد خرید انواع رولیک در برندهای معتبر ایرانی و خارجی و روکش رولیک دارید با کارشناسان بخش فروش ما تماس بگیرید.
تلفن : 02155820339 – 02155870439 – 02155836252
معرفی رولیک رفت و برگشت و کاربرد آن
در میان انواع رولیک هایی که طراحی شده اند، رولیک رفت و برگشت بیشترین کارایی را دارند. در این مقاله قصد داریم شما را با این مدل رولیک آشنا کنیم. در اصل باید به معرفی رولیک رفت و رولیک برگشت بپردازیم:
رولیک رفت (Drive Roller)
رولیک های رفت، در واقع موظف هستند از تسمه ها در زمان شروع حرکت، حمایت کنند لذا در قسمت های جانبی نوار نقاله قرار گرفته اند تا بتوانند از یک سو فشار ناشی از وزن بار را تحمل کرده و از سویی دیگر نیروی لازم برای حرکت تسمه ها را تامین کنند. در نتیجه این رولیک می تواند حتی کالاها، قطعات و وسایل بسیار سنگین را نیز بر روی نوار به حرکت در بیاورد. رولیک رفت به گونه ای ساخته می شود که آب بندی بسیار قوی نسبت به ذرات گرد و غبار و حتی آب دارد. نکته بسیار مهم در ساخت و نصب رولیک رفت این است که اگر این دو مرحله به درستی انجام نشود، رولیک به حدی تحت فشار قرار خواهد گرفت که به سایر قطعات نوار نقاله نیز آسیب وارد می شود.
رولیک برگشت (Backward Roller)
همانگونه که از نام این نوع رولیک مشخص است، قرار است تسمه ها را به نقطه شروع حرکت، بازگرداند بنابراین در زیر چهارچوب نوار نقاله قرار داشته و کمک می کند تسمه ها مسیر را به عقب برگردند. در طراحی و ساخت رولیک برگشت، از حلقه های پلاستیکی استفاده می شود اما دلیل این انتخاب چیست؟ به هر حال بر روی نوار نقاله ممکن است ذرات بسیار ریزی وجود داشته باشد که خطر ساییدگی را به دنبال خواهند داشت. بنابراین برای جلوگیری از سایش رولیک، از پلاستیک در ساخت حلقه ها استفاده خواهد شد. از سویی دیگر زمانی که رولیک در نوار نصب می شود، باید فاصله بین حلقه ها به گونه ای تنظیم شود که مواد ساینده بتوانند به راحتی از این فاصله رد شده و به تسمه ها آسیب وارد نکنند.
قیمت رولیک رفت و برگشت
کافی است کمی در بازار جست و جو کنید تا متوجه شوید برندهای فعال در صنعت رولیک، قیمت های متفاوتی برای تولیدات خود در نظر گرفته اند. اما اکنون این سوال مطرح می شود که دلیل تفاوت در هزینه رولیک رفت و برگشت و حتی سایر انواع رولیک در چیست؟ مشتری همواره به دنبال این است که از یک سو رولیک با قیمت مناسب خریداری نموده و از سویی دیگر، طول عمر مفید این تجهیزات، بسیار طولانی باشد. در واقع می خواهد رولیک های استاندارد را با بهترین قیمت تهیه کند. در ابتدا لازم است بدانید چند عامل بر قیمت رولیک رفت و برگشت تاثیر می گذارد:
1- همانگونه که می دانید در ساخت رولیک ها از فولاد و آهن استفاده می شود بنابراین همزمان با تغییر قیمت این مواد، قیمت رولیک نیز تغییر می کند.
2- نوع و تعداد قطعات به کار رفته در رولیک نیز بر قیمت آن تاثیر می گذارد.
3- کیفیت ساخت رولیک ها نیز بسیار مهم است. برای مثال استفاده از مواد باکیفیت برای ساخت بلبرینگ و رینگ ها، ساخت رولیک براساس استاندارد، آب بندی اصولی و دقیق و… در تعیین قیمت رولیک رفت و برگشت موثر هستند.
در حال حاضر پارس رولیک با استفاده از تجهیزات مدرن، متریال اصل و باکیفیت و کارشناسان متخصص، انواع رولیک رفت و برگشت را براساس استانداردهای جهانی طراحی و تولید نموده و با قیمتی مناسب در اختیار شما مشتریان عزیز قرار می دهد.
محصولات بیشتر: رولیک تعویضی
کاربرد رولیک رفت و برگشت
همانگونه که در این مقاله متوجه شدید، رولیک رفت و برگشت در خطوط انتقال مورد استفاده قرار می گیرند بنابراین همواره وزن زیادی را متناسب با نوع کالای انتقالی، تحمل می کنند. برای مثال در فرودگاه، وزن چمدان ها با هم تفاوت داشته و رولیک باید به خوبی آب بندی شده باشد تا دچار عیب و خرابی نشود. در صورتی که رولیک رفت و برگشت از مواد مناسب ساخته نشده و یا طراحی استاندارد نداشته باشد، در مدت زمان کوتاهی از کار افتاده و نه تنها مجبور هستید هزینه مجدد برای خرید آن صرف کنید بلکه خطوط انتقال نیز از کار افتاده و حتی ممکن است منجر به خرابی در نوار نقاله شود.
تست های کنترل کیفیت رولیک رفت و برگشت
در خط تولید رولیک های رفت و برگشت باید آزمایشات کنترل کیفیت انجام شود تا مشخص گردد آیا رولیک تولید شده از استانداردهای جهانی برخوردار است یا خیر. شرکت پارس رولیک تمامی تست های زیر را در قسمتی تحت عنوان آزمایشگاه رولیک و با استفاده از تجهیزات پیشرفته انجام می دهد چرا که نسبت به اعتماد مشتریان خود، تعهد دارد:
تست آب بندی رولیک (Sealing)
رولیک ها در محیطی که قرار دارند، همواره در معرض گرد و غبار هستند و نفوذ این مواد به داخل رولیک، باعث ساییدگی قطعات و خرابی آن ها خواهد شد. عایق بودن رولیک نسبت به ذرات معلق و گرد و غبار، در تست آب بندی مشخص می شود. برای این منظور ابتدا وزن رولیک را اندازه گیری کرده و سپس 2 ساعت داخل آب قرار می گیرد. اکنون مجددا رولیک را وزن می کنند. تفاوت وزن اولیه و ثانویه نباید بیشتر از 10 گرم باشد.
تست بالانس (Balancing)
تست بالانس زمانی انجام می شود که رولیک در نوار نقاله نصب می شود. باید رولیک و غلطک، در حالات بالانس و هم محوری قرار داشته باشد که این آزمایش براساس استاندارد ISO1940/1 انجام می گردد.
تست غیر مخرب جوش
نصب ادوات در داخل رولیک ها، با جوش انجام می شود. این مرحله بسیار حساس است چرا که اگر عملیات جوشکاری به درستی صورت نگیرد، در مدت کوتاهی، قطعات رولیک رفت و برگشت از هم جدا می شوند. بنابراین لازم است در خطر تولید رولیک، تست غیر مخرب جوش نیز انجام شود.
محصولات بیشتر: رولیک ضربه گیر
بدون دیدگاه